Vybrané aspekty práce s rodičmi detí so Špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami - STUPÁK, Bohuslav (Актуальні питання корекційної освіти (педагогічні науки), 2024)
Робота з батьками дітей зі спеціальними виховно-освітніми потребами є викликом для шкільних працівників та родин. Ця стаття розглядає важливість активної співпраці між школами та родинами, зосереджуючись на розумінні індивідуальних потреб дітей зі спеціальними виховно-освітніми потребами та наданні підтримки, яка дозволить їм досягти їхнього повного потенціалу. Обговорюються стратегії та підходи, які можуть бути ефективними при побудові партнерства між фахівцями та родинами, одночасно презентуються знання та перевірені практики в цій галузі. Наводяться можливі поради та рекомендації для педагогічних працівників та родин, як разом підтримувати розвиток дітей зі спеціальними виховно-освітніми потребами через інклюзивну освіту та ефективну комунікацію. Одночасно відображаються виклики та обмеження, які можуть виникнути при впровадженні таких стратегій. Успішна співпраця з родинами є ключовою для надання адекватної підтримки та створення середовища, в якому діти зі спеціальними виховно-освітніми потребами можуть розвиватися і процвітати.