ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОЇ ПАМ’ЯТІ У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ З ТИПОВИМ ПСИХОФІЗИЧНИМ РОЗВИТКОМ ТА ПОРУШЕННЯМИ МОВЛЕННЯ

Автор(и)

  • О.Б. Бєлова Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32626/2413-2578.2019-14.18-27

Анотація

Стаття висвітлює науково-теоретичний аналіз вітчизняної та зарубіжної психолого-педагогічній літератури з проблеми дослідження розвитку емоцій у дітей з типовим психофізичним розвитком та з порушеннями мовлення.
Публікація присвячена вивченню розумінь та відтворень позитивних та негативних емоцій дітьми з двох до трьох років з типовим психофізичним розвитком та з порушеннями мовлення. Сформовано діагностичну методику та проведено дослідження для вивчення емоційної пам’яті у дітей даного віку; проаналізовано та обґрунтовано матеріали наукового дослідження (розкрито розвиток розуміння та впізнавання емоційних проявів дітьми раннього віку); висвітлено висновки та пропозиції щодо отриманих результатів.
 

 

Біографія автора

О.Б. Бєлова, Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри логопедії та спеціальних методик, Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Посилання

Бєлова О.Б. (2010). Характеристика особливостей розвитку психічних процесів у дітей з нормальним та порушеним мовленнєвим розвитком. Збірник наукових праць Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Луганськ: Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 92-101.

Пахомова Н.Г., Кононова М.М. (2015). Спеціальна психологія. ПНПУ ім. В.Г. Короленка. Полтава, ТОВ ««АСМІ», 357 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-04-13

Номер

Розділ

Статті